Amasten digitaliserar besiktningen med iSpect

Team BM

kran

Besiktningsman.se har idag skrivit ett ramavtal med Amasten. Ramavtalet avser tillgång till en heltäckande besiktningsgrupp, samt tillgång till besiktningsplattformen iSpect

Vi anser att avtalet återspeglar Amastens ambition att bidra till samhällsutvecklingen genom kvalitativ nyproduktion och värdeskapande förvaltning. Med iSpect som resurs har Amasten möjlighet att identifiera brister, såsom vanligt förekommande fel, i syfte att förebygga dem. Alla besiktningshandlingar och statistik finns sedan som resurs för en kostnadseffektiv förvaltning. 

 

"Det bästa med ramavtalet är att fel som upptäcks vid besiktning blir spårbara, vilket hjälper oss att förebygga dem. Detta är otroligt viktigt för oss eftersom vi både bygger, äger och förvaltar våra Riki-hus", berättar Richard Lantz projektutvecklingschef på Amasten Fastigheter AB.

 

"Vi ser verkligen fram emot att få se vad Amasten kan göra med denna nyfunna statistik. Vår ambition är att skapa en plattform som hjälper byggbranschen att ta bättre beslut - i strävan om att dra ner åtgärdskostnaderna", säger Björn Selling, affärschef på Besiktningsman.se.

 

Om Amasten

Amasten är ett fastighetsbolag vars strategi är att utöka beståndet genom förvärv, nyproduktion och värdeskapande förvaltning. Visionen är att vara en långsiktig och trygg fastighetsägare med fokus på hållbarhet. Detta genom att erbjuda smarta, kostnadseffektiva bostäder som är byggda med omsorg.

 

De äger hyresrätter från Umeå i norr, till Alingsås i syd. Förutom att äga och förvalta bygger de med sitt egenutvecklade koncept, Riki-huset. 

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Richard Lantz, projektutvecklingschef, Tel: +46 (0)70-328 85 83, richard.lantz@amasten.se
Magnus Jägre, IT-och hållbarhetschef, Tel: +46 (0)70-328 85 83, magnus.jagre@amasten.se

Tillbaka till artiklarna